Comunicat de presă- Școala din Letea are apă potabilă!

Asociația Salvați Dunărea și Delta, alături de Coca-Cola HBC România, anunță implementarea cu succes a unui proiect ambițios, destinat aprovizionării cu apă potabilă a Școlii Primare Letea din Județul Tulcea. Este pentru prima dată când școala din Letea, unitate de învățământ înființată în anul 1960, beneficiază de o sursă de apă potabilă.

Lucrările pentru furnizarea cu apă potabilă s-au desfășurat în perioada 1-3 aprilie 2015 și reprezintă, mai presus de toate, un pas esențial pentru evoluția comunității de aici – care, în ultimii 15 ani, a depus nenumărate eforturi pentru îndeplinirea acestui demers.

Astfel, prin proiectul inițiat de Asociația Salvați Dunărea și Delta cu spijinul Coca-Cola HBC România, cei 15 elevi din ciclul primar, respectiv cei 20 de copii de grădiniță înscriși la școala din Letea, se vor bucura de apă potabilă de calitate și de condiții sanitare mai bune.

Politica noastră ca asociaţie de protejare și reconstrucţie a Deltei Dunării nu există pe lângă și în afara problemelor sociale ale locuitorilor săi. Cu-atât mai mult ale copiilor ce vor fi trudnicii de mâine ai acestei zone de patrimoniu mondial. Nu poţi avea succes cu vreo politică de mediu dacă locuitorii sunt în suferinţă în raport cu problemele primare ale unui trai sănătos, așa cum ne dorim pentru școlile din această zonă izolată a României“, a declarat Liviu Mihaiu, Președinte Asociația Salvați Dunărea și Delta.

Ne bucurăm să construim proiecte frumoase și să facem viața oamenilor mai bună. Coca-Cola HBC România este o companie activă, axată pe dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale prin inițiative cât mai variate – de la programe de conservare a mediului și a resurselor de apă la investiții în tehnologii noi care contribuie la reducerea emisiilor de carbon”, declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager România.

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care s-a impus în cei zece ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, deținând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.

Coca-Cola Hellenic este al doilea îmbuteliator ca mărime al companiei Coca-Cola din punctul de vedere al volumului, având vânzari de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zona geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de peste 560 milioane de oameni. Coca-Cola Hellenic oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, sport, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola Hellenic promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale.

În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România.

Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați site-urile www.coca-colahellenic.ro și www.thecoca-colacompany.com.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Laura Zaharia

PR Executive

E-mail: laura.zaharia@salvatidelta.ro; Tel: 0729 882 617

www.salvatidelta.ro

SDD_Apa la scoala din Letea_2

SDD_Apa la scoala din Letea

Articol din categoria Noutăți

Commentariile nu sunt permise.

Comentează
LiviuMihaiu.ro
Cooperativa Delta Dunării
Cumpără un tricou, o șapcă sau o pălărie și transmite un mesaj: Salvați Dunărea și Delta !